کار تیمی و تکنیک حل تعارضات
به عنوان مدیر پروژه با هماهنگی کامل تیم، جلسه را پیش میبرید و تصویری منسجم از گروه ارائه میدهید. در چالش مربوط به درخواست تغییر کارفرما، با راهکارهایی که از قبل بررسی شدهاند، تعارض را حل میکنید. قدرت مذاکره شما، تأکید بر اهداف کلان پروژه را در ذهن حاضرین تقویت میکند.
اهمیت به روابط انسانی
ساعت دوازده و نیم از جلسه خارج شده و به دفتر بازمیگردید. طبق برنامه هفتگی، ناهار را با اعضای تیم کالای پروژه صرف میکنید. این جلسات برای اعضا اهمیت دارد. به مهندس زاهدی، یکی از اعضای تیم کنترل پروژه، زنگ میزنید و تولد فرزندش را تبریک میگویید تا به او انرژی مثبت بدهید.
تکنیکهای حل مسئله
ساعت دو بعدازظهر، جلسهای با تیم طراحی و تأمین کالا دارید. موضوع بحث، انتخاب سیستم اعلام و حریق سالن تولید است. با استفاده از مدل تفکر شش کلاه، اطلاعات لازم را جمعآوری کرده و با بررسی نظرات موافق و مخالف، اجماع ایجاد میکنید.
حساسیت به داشبورد پیشرفت پروژه
ساعت سه بعدازظهر، گزارش کنترل پروژه را بررسی میکنید. سپس از منشی میخواهید که جلسهای برای فردا صبح، با موضوع بررسی موانع فعالیتهای بحرانی پروژه، تنظیم کند.
مدیریت ذینفعان
به رئیس راهنمایی و رانندگی تماس میگیرید و بابت همکاری در اسکورت بار ترافیکی پروژه از او تشکر میکنید.
اهمیت به سرعت و دقت در گردش اطلاعات
در ادامه، پرتال سازمان را بررسی کرده و مکاتبات و مدارک دریافتی را پاسخ میدهید.
جمعبندی
این مثالها نشاندهنده یک روز عادی برای مدیر پروژهها است. مدیرانی که روی رشد فردی خود کار کردهاند، میتوانند این چالشها را بهخوبی مدیریت کنند.
اما مدیرانی که فاقد این مهارتها هستند، با مشکلات جدی روبهرو خواهند شد. هدف این مقاله، آشنایی با فضای چالشبرانگیز مدیریت پروژه و معرفی مهارتهای لازم برای موفقیت در این حوزه بود.
موفقیت یا شکست پروژه به عملکرد حرفهای مدیر پروژه و تیم او بستگی دارد.